Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΜΕ Για Τις Εξεγέρσεις Σε Λιβανο Και Χιλή

Τη στήριξη του στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων του Λιβάνου εκφράζει το ΠΑΜΕ τονίζοντας:

«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα του Λιβάνου βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της λιβανέζικης κυβέρνησης που σχεδιάζει μειώσεις μισθών, νέους φόρους, αλλά και την ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών και της Ενέργειας.


Η μαζική και μαχητική απάντηση των εργαζομένων του Λιβάνου είναι η καλύτερη απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Λιβάνου και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους».

 Την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό της Χιλής εκφράζει το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ. Παράλληλα καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης Πινιέρα απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία, ο λαός της Χιλής αγωνίζονται ενάντια στο αυξανόμενο κόστος ζωής, με αφορμή τις αυξήσεις στα εισιτήρια στα ΜΜΜ. Οι κινητοποιήσεις εκφράζουν τη γενικότερη λαϊκή αγανάκτηση και οργή ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που στόχο έχουν την "ανάπτυξη" και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Πολιτικές που καταδικάζουν τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση με την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών και την εκτίναξη του κόστους για τις εργατικές οικογένειες.

Τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στη Χιλή και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου