Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Συγκέντρωση Στο Υπουργείο Εργασίας ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Καθώς το οχτάμηνο πρόγραμμα και η τετράμηνη παράτασή του φτάνουν στο τέλος τους και χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας οδηγούνται στην ανεργία, το Συνδικάτο και η Επιτροπή καλούν «κάθε συνάδελφο στην κοινωφελή εργασία να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στην κατάσταση που βιώνει, στην ανεργία που καραδοκεί στη γωνία, σε οργανωμένο αγώνα για εργασία και ζωή με δικαιώματα».

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα Άννα Στρατινάκη, η οποία επί της ουσίας δεν απάντησε σε κανένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι εργαζόμενοι είναι ανακυκλώσιμοι, καθώς και ότι, κύρια στην περιφέρεια της χώρας, δεν δίνονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Το Συνδικάτο και η Επιτροπή κατήγγειλαν την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, όπως εκφράζεται μέσα από τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και χτυπούν μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασία και δικαιώματα. Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Δασκαλάκης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ, και η Σταυρούλα Κατσιμίγα, από την Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία», ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα στο συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, την Πέμπτη το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για:
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Κανένας εργαζόμενος στους δήμους κάτω από τα 751 ευρώ το μήνα.
  • Καταβολή επιδομάτων - οικογενειακού - τριετίες. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (ΜΑΠ, ιατρικές εξετάσεις).
  • Επίδομα ανεργίας για όλους, όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, που εμποδίζει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου