Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Νεκρός 45χρόνος Εργατοτεχνίτης Στο Αργολικό Ναυπλίου

Την Παρασκευή το μεσημέρι στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Αργολικό Ναυπλίου, ακαριαίο θάνατο βρήκε 45χρονος εργατοτεχνίτης με καταγωγή από τη Βουλγαρία και πατέρας δύο παιδιών. Ο 45χρονος έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ όταν χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης.

Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία, αλλά ούτε και μεμονωμένα. Είναι δολοφονίες του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της εργασίας που αφεντικά και μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν λυσσασμένα επιβάλλει στους εργαζόμενους. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως από τις αρχές του Μάη του 2019 έως σήμερα, άλλοι 18 συνάδελφοί μας δολοφονήθηκαν εν ώρα εργασίας και συνολικά 54 έχουν τραυματιστεί.

Οι εργαζόμενοι, ειδικά στα χρόνια των μνημονίων, ρισκάρουμε τη ζωή μας στο βωμό του κέρδους και του κεφαλαίου. Δουλεύουμε απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, αντιμετωπίζοντας εξοντωτικοί πίεση και εντατικοποίηση, σε αντίξοες συνθήκες εργασίας, όπου καταστρατηγούνται και τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Ηθικοί αυτουργοί των εργοδοτικών εγκλημάτων είναι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, που μαζί με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις οικοδόμησαν αυτή την εφιαλτική κατάσταση για τους εργαζόμενους.

Πλέον, δε χωράει καμία αμφιβολία ότι, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη βαρβαρότητα, είναι οι αγώνες και η αυτοοργάνωσή μας. Με την οργάνωσή μας σε επιτροπές και σωματεία, να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις και αφεντικά. Με μαχητικούς, ανυποχώρητους και ενωτικούς αγώνες να επιβάλλουμε το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε ως εργαζόμενοι. Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη και πρέπει να τον υπερασπιστούμε!

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου