Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ένταση Και Χημικά Στο Ζάππειο Στη Διαμαρτυρία Των Νοσοκομειακών Γιατρών

Μάχες σώμα με σώμα και ρίψη χημικών σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Αίγλη Ζαππείου.

Συγκεκριμένα, συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και των νοσοκομιακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) επιχείρησαν να εισβάλουν στην αίθουσα όπου γινόταν ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένα ηλικιωμένο άτομο λιποθύμησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Η εκδήλωση αυτή την ώρα έχει διακοπεί.

Η ΟΕΓΝΕ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας 9.00 έως 15.00 καταγγέλλοντας την ηγεσία του ΠΙΣ ότι «πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της Δημόσιας Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ». 
Πηγή : cnn  

1 σχόλιο:

  1. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της κινητοποίησης των γιατρών, υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:

    «Σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη επίθεση με ΜΑΤ και χρήση χημικών εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην υγεία.

    Στην επίθεσή τους τα ΜΑΤ τραυμάτισαν γιατρούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους για να υπερασπιστούν την πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία και την μετατρέπει σε εμπόρευμα.

    Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

    Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό των γιατρών που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για όλο τον λαό.

    Η υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό. Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή