Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Παρέμβαση Στο ΑΤ Καλυβίων Για Τον Θάνατο Των Τεσσάρων Μεταναστών

Παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυβίων πραγματοποίησαν αργά το βράδυ, μέλη της Διοίκησης του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, η δημοτική σύμβουλος Σαρωνικού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάνια Γαλανοπούλου και ομοεθνείς των τεσσάρων μεταναστών (Πακιστανικής καταγωγής) που βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής νεκροί σε δώμα πτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή. Ζητούν πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες του τραγικού γεγονότος, να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων, πρόκειται για εγκαταστάσεις της πρώην «Βοκτάς», που τώρα τις χρησιμοποιεί η εταιρεία συμφερόντων «Ζούρα» για την παραγωγή πουλερικών. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αυτή την χρονική περίοδο δεν είχαν μέσα ζωϊκό πληθυσμό, ενώ το ρεύμα είχε διακοπεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άτυχοι εργάτες λόγω του κρύου και της έλλειψης ρεύματος, αναγκάστηκαν να ανάψουν ένα θερμαντικό σώμα με υγραέριο, που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των πτηνοτροφικών θαλάμων, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Η ιατροδικαστική έρευνα θα διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου αλλά και τη χρονική στιγμή, καθώς συμπατριώτες τους, τούς είδαν τελευταία φορά το βράδυ της Τετάρτης.

«Αυτή είναι η "κανονικότητα" στην Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εν έτη 2019 να πεθαίνουν εργαζόμενοι στο σπίτι τους, που "τυγχάνει" να είναι στο χώρο δουλειάς τους, από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιων τρόπων για να προστατευτούν από το κρύο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ. (διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου