Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Καταγγελία ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Για Τη Στάση Του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ

Καταγγέλλουμε την ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για την παραχάραξη-αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος του 37ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ

Δήλωση των Γενικών Συμβούλων των Παρεμβάσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις του Δημοσίου καταγγέλλουν την κατάφωρη παραβίαση και αλλοίωση του αποτελέσματος κατά τη διαδικασία εκλογής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στην 1η συνεδρίαση του νεοσύστατου Γενικού Συμβουλίου της.

Η ευθύνη για την παραχάραξη του αποτελέσματος ανήκει αποκλειστικά στη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) που ενώ παραβρέθηκε στη συνεδρίαση με έναν εκλεγμένο της αντιπρόσωπο λιγότερο (προγραμματισμένα και όχι έκτακτα), δεν ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης του ΓΣ – ως όφειλε και όπως μπορούσε – ώστε να μην αλλοιωθεί το εκλογικό μέτρο για την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η μεθοδευμένη αυτή κίνηση (που ήταν σε απόλυτη γνώση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ) είχε ως αποτέλεσμα οι δύο αδιάθετες έδρες της Ε.Ε. από την πρώτη κατανομή να πάνε απευθείας στις παρατάξεις του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) αντίστοιχα, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να διεκδικήσουν μία ακόμα έδρα έστω και με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Φαίνεται ότι τα λόγια για ταξικό συνδικαλισμό και τα καλέσματα κοινής δράσης τελειώνουν για το ΠΑΜΕ όταν είναι να αποκλειστούν από τις εκπροσωπήσεις των σωματείων άλλες ταξικές δυνάμεις και ιδιαίτερα το αγωνιστικό, ανατρεπτικό ρεύμα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ακόμα και όταν αυτό οδηγεί στην πριμοδότηση του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις μαχόμενες δυνάμεις του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος να αποδοκιμάσουν αυτές τις επιλογές.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του δημοσίου θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ορμή για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να μην περάσει το κυρίαρχο δόγμα «Νόμος, τάξη, κέρδη, ρατσισμός, πολεμική προετοιμασία». Στη βάση σταθερών πολιτικών και συνδικαλιστικών αρχών για κοινή δράση στην πράξη και όχι στα λόγια. Με τον κόσμο των πρωτοβάθμιων σωματείων, τους αγωνιστικούς συντονισμούς, τις γενικές συνελεύσεις και όχι τα κομπρεμί με τον υποταγμένο συνδικαλισμό και τις παρατάξεις του.

Όσες μεθοδεύσεις και αν επινοήσουν, όσα συνέδρια και αν διαλύσουν για να μην αποφασιστούν αγωνιστικές δράσεις, όσους αποκλεισμούς και αν κάνουν στο ταξικό ρεύμα, οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, θα τους εκδικηθούν στους «δρόμους της φωτιάς».

Του επιστρέφουμε τις άθλιες αυτές πρακτικές.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.

ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

1 σχόλιο:

  1. Σε μια ακόμα ευφάνταστη καταγγελία των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» αναφέρεται ανακοίνωση της «Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ), σημειώνοντας τα εξής:

    «Με έκπληξη διαβάσαμε καταγγελία της παράταξης "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" που αφορούσε την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ από το νέο Γενικό Συμβούλιο το οποίο εξελέγη από το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

    Η ΔΑΣ είναι ενισχυμένη τόσο σε ψήφους και ποσοστά, όσο και στο Γενικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή.

    Οι "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ"/ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλουν "μεθόδευση" και "παραχάραξη' του αποτελέσματος από τη ΔΑΣ. Στην ουσία ρίχνουν την ευθύνη για τη μη εκλογή της δεύτερής τους έδρας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ όχι στη μεγάλη μείωση που σημείωσαν στο Συνέδριο, αλλά στο γεγονός ότι εξαιτίας μίας δικαιολογημένης απουσίας δεν μπήκαν σε κλήρωση (!) στην τρίτη κατανομή (!). Έλεος! Η ανακοίνωση αυτή συνιστά αθλιότητα και τυχοδιωκτισμό, που ως γνωστόν χαρακτηρίζει την ηγεσία των "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ".

    Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να μας κάνουν υπόδειξη ότι έπρεπε να ζητήσουμε και αναβολή της συγκρότησης του ΓΣ, παρότι είναι γνωστό το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ, που προβλέπει ότι πρέπει να γίνει η συγκρότηση του ΓΣ μέσα σε 10 μέρες.

    Τι άλλο πρέπει να περιμένει στ' αλήθεια κάποιος από την ηγεσία αυτού του χώρου;

    Με τέτοιες βρώμικες πρακτικές δεν θα αποτρέψετε εκατοντάδες αγωνιστές να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται σε αυτό. Είναι πολύ περισσότεροι όσοι και όσες έχουν βγάλει συμπεράσματα από αυτή την ηγεσία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή