Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Διαδήλωση Απεργών Και Νεολαίας Στην Αθήνα

του Ερνέστο Αγγελή 

Περίπου 1000 διαδηλωτές, εργαζόμενοι και νεολαία, κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ημέρα 24ωρης απεργίας στο δημόσιο. 

Η απεργία είχε κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ, η οποία καλούσε για πορεία στις 12 μ.μ. Στην ανεξάρτητη ταξική διαδήλωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο δημόσιο.

 

Το κάλεσμά τους που υποστηρίχτηκε από το ΕΕΚ και άλλες αριστερές οργανώσεις, κινητοποίησε εργάτες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των συλλόγων των εκπαιδευτικών, ενώ με τα δικά τους πανό ήταν οι μαθητές από το 16ο ΓΕΛ Αθήνας και άλλα σχολεία, οι φοιτητές με τα πανό των φοιτητικών συλλόγων και απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου. Διαφορετική πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα, έκαναν τα μέλη του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. 

Στην συγκέντρωση που έγινε από την ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος, ο εκπρόσωπός της ομιλητής, έκανε μια ομολογία αποτυχίας της διοίκησης του συνδικαλιστικού οργάνου, διαπιστώνοντας ότι έξι μήνες μετά την πανδημία, η ομοσπονδία έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ρυθμό των απαιτήσεων της αναμέτρησης με την Κυβέρνηση.

Η πορεία άρχισε με τους εκπαιδευτικούς και τους εργάτες των δήμων μπροστά, ενώ από πίσω, ανάμεσα στις οργανώσεις που είχαν κατέβει, ήταν το μπλοκ του ΕΕΚ, με σύνθημα “Ψωμ ί- Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία/ εμπρός για Γενική Απεργία”. Η διαδήλωση έφθασε στη Βουλή, όπου στον πεζόδρομο υπήρχαν αστυνομικές διμοιρίες. Σημειωτέο ότι ομάδες αστυνομικών-ασφαλιτών ήταν διάσπαρτοι σε όλο το κέντρο της Αθήνας τουλάχιστον μία ώρα πριν, ενεργώντας κατασταλτικά ενάντια σε πολλούς από όσους κινούνταν προς την διαδήλωση.   

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια, περίπου δυόμιση ώρες μετά την έναρξή της, ενώ σε όλη τη διάρκειά της, τον παλμό έδιναν με συνθήματα κυρίως ενάντια στην Κεραμέως και την διάλυση της εκπαίδευσης, τον εθνικισμό και τον φασισμό, οι νεολαίοι των καταλήψεων στα σχολεία.

Πηγή : Νέα Προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου