Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Καταγγέλλει Το Νέο Σοβαρό Εργατικό «Ατύχημα» Στη ΧΑΛΚΟΡ

Άλλο ένα εργατικό «ατύχημα» συνέβη την περασμένη Κυριακή στο σωληνουργείο της ΧΑΛΚΟΡ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στα Οινόφυτα, όταν μια ραουλομηχανή ακρωτηρίασε τα 4 δάχτυλα του χεριού εργαζόμενου.

«Για το νέο εργατικό «ατύχημα» δε φταίει το κακό το ριζικό μας, ούτε η κακιά στιγμή. Η υπερεντατικοποίηση της εργασίας, η δίψα για μεγαλύτερα κέρδη από την εργοδοσία συμπιέζει όχι μόνο τους "νεκρούς χρόνους" αλλά και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Βοιωτίας, το οποίο, «εύχεται στο συνάδελφο γρήγορη και πλήρη ανάρρωση».

Απαιτούμε, υπογραμμίζει,«η εργοδοσία να διασφαλίσει οτιδήποτε χρειαστεί για την αποθεραπεία αλλά και την επιβίωση του συναδέλφου. Να παρθούν τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας για να αποτραπούν εργατικά ατυχήματα στο μέλλον. Να γίνει άμεση διερεύνηση των αιτιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και να αποδοθούν ευθύνες».

Και συνεχίζοντας το Συνδικάτο επισημαίνει «το ίδιο κριτήριο, το κέρδος του Ομίλου, είναι αυτό που παίζει τη ζωή και την υγεία μας κορώνα - γράμματα ειδικότερα εν μέσω πανδημίας. Για αυτούς, το παν είναι να δουλεύουν τα εργοστάσια και να βγάζουν κέρδη από τη δουλειά μας με οποιοδήποτε κόστος για εμάς, τους εργαζόμενους».

Ταυτόχρονα, αναφέρει το Συνδικάτο, «το γεγονός ότι ο συνάδελφος που ακρωτηριάστηκε την Κυριακή μεταφέρθηκε με ταξί στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και από εκεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω του ότι δεν υπήρχαν υποδομές για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά τραύματά του, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ένα γενικότερο ζήτημα, αυτό των τεράστιων ελλείψεων στα Κέντρα Υγείας της περιοχής και στο Νοσοκομείο της Θήβας που έχουν στην ευθύνη τους μια τεράστια Βιομηχανική Ζώνη με εκατοντάδες εργοστάσια και καθημερινά ατυχήματα».
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου