Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Απεργίες Των Εργατών Της ΛΑΡΚΟ Ενάντια Στο Κλείσιμο Του Εργοστάσιου

του Σωτήρη Παπαδημητρίου


Σε ψηφοφορία που ακολούθησε την γενική συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 1/10, και διεξήχθη και στις τρεις βάρδιες με θέμα την έγκριση δυο 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ υπερψήφισαν την πρόταση του ΔΣ του σωματείου τους.


Σε παρόντες 450, ψήφισαν 410.

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 383

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 27

Με τις δύο 24ωρες απεργίες απαντούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να πουλήσει την ΛΑΡΚΟ κλειστή, χωρίς τους εργαζομένους.

Το υπουργείο ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για μια ακόμα φορά, πως τους απολύουν όλους, νέους, παλιούς, μετανάστες, ντόπιους, εργολαβικούς και μόνιμους. Και παραδίδοντας την ΛΑΡΚΟ κλειστή, χωρίς τους εργάτες, στον διαγωνισμό εκποίησης που θα οργανώσει το ΤΑΙΠΕΔ, ελπίζουν να βρουν έναν επενδυτή.

Ταυτόχρονα οι κυβέρνηση ενώ σχεδιάζει, το όποιο αύριο της ΛΑΡΚΟ, με τους εργαζόμενους απολυμένους, θέλει οι εργάτες να της παραχωρήσουν και το καρότο με το οποίο θα διαχειριστεί την αγανάκτηση τους. Ζητά την συναίνεση των ίδιων των εργατών για να δημιουργήσει ένα ταμείο με τα χρήματα των αποζημιώσεων τους, το οποίο αφού θα τους δώσει ένα μέρος της αποζημίωσης που δικαιούνται (δεν λένε πόσο), με το υπόλοιπο κεφάλαιο να χρηματοδοτήσει την ανεργία τους, ώσπου να τελειώσει.

Αν έχουν την συναίνεση των εργατών, το ταμείο αυτό θα δημιουργηθεί σε 6 μήνες μετά. Το εργοστάσιο όμως με το κεφάλαιο που έχει διαθέσιμο ο διαχειριστής του, με αυστηρή “δίαιτα”, μπορεί να είναι ανοικτό μέχρι 31/12/20. Άρα το ταμείο που θα «βοηθήσει» τους εργαζόμενους να «αντιμετωπίσουν την ανεργία» θα είναι έτοιμο μήνες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση όλων των εργατών.

Η πρώτη κινητοποίηση με απόφαση του ΔΣ του σωματείου ορίστηκε να γίνει στην πύλη του εργοστασίου στης 17/10/20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου