Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

19 Μάρτη: Διακλαδική, Οργανωμένη Από Τα Κάτω, Aπεργία

Πέμπτη 19 Mάρτη 2020
Διακλαδική, οργανωμένη από τα κάτω, Aπεργία

Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση - διαδήλωση στην Αθήνα : Χαυτεία, 12 μ.μ.

14 σωματεία βάσης, υποστηριζόμενα από αρκετές άλλες συλλογικότητες, προχωρούν στην κήρυξη διακλαδικής απεργίας, οργανωμένης «από τα κάτω», την Πέμπτη 19 Mαρτίου.

Είναι μια προσπάθεια συντονισμένης μαχητικής απεργιακής δράσης έξω από τις γραφειοκρατίες, και, θα μπορούσε να πει κανείς, σε κόντρα με τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που λυμαίνονται το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτού του είδους εργατική πάλη ξεκίνησε με την απεργία της 1ης Nοέμβρη 2018, από 7 τότε σωματεία. Aκολούθησε μια εργατική διαδήλωση της 16ης Φλεβάρη 2019. Στις
30 Νοέμβρη 2019 οργανώθηκε εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, και την ίδια ώρα μια αντίστοιχη εργατική συγκέντρωση.

Φυσικά, η πρωτοβουλία συμμετέχει σε όλες τις ευρύτερες εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στους αντιαπεργιακούς νόμους, για το ασφαλιστικό κ.λπ.

Για την Κυριακή 8 Μάρτη 2020 θα συμμετάσχουν με κοινό εργατικό μπλοκ στη διαδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας (12:00 Πλ. Κλαυθμώνος).

Σημειώνουμε επίσης ότι -μετά από κάλεσμα των 3 σωματείων της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια- το Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή και σωματείων της Αθήνας.

Για την απεργία της 19/3/2020 τα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, καθώς και σε όλα τα σωματεία από κάθε εργασιακό κλάδο και χώρο δουλειάς (ακόμα κι αυτά που δεν προτίθενται να κηρύξουν απεργία), τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων και τα διάφορα συλλογικά εγχειρήματα αγώνα σε γειτονιές να συμβάλλουν με όποιο τρόπο μπορούν στην απεργία και στην στην απεργιακή διαδήλωση.

Στα αιτήματα της απεργίας προβάλλουν σε πρώτη γραμμή τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και αμοιβές, όπως και την πάλη ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος για την ευθύνη τους στα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα». Την πάλη ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και καταστολή, την ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Την εναντίωση στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας. Την εναντίωση στην εργασιακή επισφάλεια και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η επόμενη ανοιχτή σύσκεψη σωματείων θα γίνει την Δευτέρα 9 Μάρτη 2020, στις 7:30 μ.μ. στα γραφεία των ΣΥΒΧΨΑ, ΣΒΕΜΚΟ, ΣΕΦΚ και Σωμ. Εργ. Public (Λόντου 6, Εξάρχεια).

Συμμετέχουν:

– Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
– Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ)
– Σωματείο Εργαζόμενων στα Public
– Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις
– Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
– Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)


Επίσης, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έχει αποφασίσει μέσα από Γενική Συνέλευση τη συμμετοχή στην απεργία της 19/3/20.

Από Θεσσαλονίκη:

– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας
– Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Νομού Θεσσαλονίκης


Από Ιωάννινα:

– Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ)

https://apergia19martiou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου