Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου : Η Κρίση Του Κορονοϊού Ακόμη Μια Καπιταλιστική Ευκαιρία!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν, πως τα μέτρα του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποσκοπούν στην προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων κι όχι των εργαζομένων και του λαού.

Η κυβέρνηση ΝΔ δίνει τα πάντα στους ιδιώτες της υγείας.

Αντί να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τα χρήματα των φορολογουμένων τις πληρώνει στο διπλάσιο, από 800, 1600 ευρώ!

Αντί για δωρεάν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε δημόσιες δομές υγείας ο λαός θα αναγκαστεί να το πληρώσει 200 και 300 ευρώ σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Αντί για περισσότερα δρομολόγια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, υπάρχουν λιγότερα δρομολόγια με στοιβαγμένους επιβάτες.

Από την μια, μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων κι από την άλλη κανένας έλεγχος στα εργοστάσια του κλάδου για την τήρηση των αναγκαίων κανόνων πρόληψης της υγείας και ασφάλειας, την καταπάτηση δικαιωμάτων, απολύσεων και χειροτέρευσης των όρων εργασίας των εργαζόμενων.

Το κράτος με συνεχείς «προσωρινές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εγγυάται στήριξη στους επιχειρηματίες με ΕΣΠΑ, κρατικές επιδοτήσεις ή φθηνά τραπεζικά δάνεια, ενώ στους εργαζόμενους εγγυάται ξανά την ανασφάλεια με 800 ευρώ για ενάμιση μήνα ή με μισό μισθό και «προσωπικό ασφαλείας» για 6 μήνες ή με εκ περιτροπής εργασία για 9 μήνες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα μέτρα αυτά ήρθαν για να μείνουν. Ο κλάδος μας βρίσκεται στην πλειοψηφία του σε «λοκντάουν» με αναστολές συμβάσεων και περικοπές δικαιωμάτων μας.

Αυτή την ώρα, που ολόκληρη η εργατική τάξη βρίσκεται σε αβεβαιότητα και αφήνεται στην απλή επιβίωση, ώστε να διαιωνίζεται το αισχρό εκμεταλλευτικό σύστημα του Κεφαλαίου είναι επιτακτική και αναγκαία η οργάνωση στο Συνδικάτο μας.

Να μην επιτρέψουμε την καταστρατήγηση όσων μας έχουν απομείνει.

Ο Καπιταλισμός είναι σαπισμένος από παντού, δεν προσφέρει τίποτα, ζέχνει από παρασιτισμό, ακόμη και τις επιδημίες τις εκμεταλλεύεται, για να «επανεκκινεί» την οικονομία του.

Το μέλλον του κόσμου δε μπορεί παρά να είναι ο Σοσιαλισμός, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό από όσους παράγουν όλο τον κοινωνικό πλούτο, που βάζουν μπρος τις μηχανές και τα μέσα παραγωγής, που προάγουν την επιστήμη και τον πολιτισμό.
Για να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες για κοινωνικά αγαθά κι όχι για εμπορεύματα, για μια κοινωνία, όπου δεν θα απειλούμαστε και δεν θα σκοτωνόμαστε από εργατικά ατυχήματα, από φυσικές καταστροφές, από επιδημίες.

Κανένας μόνος του!

Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Τις μάσκες τις φοράμε για να προστατευτούμε, όχι για να φιμωθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου