Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (20/3/20)

Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κορονοϊού ούτε με τη ζωή τους, ούτε με τα δικαιώματα τους.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οικονομία (18/3/2020) πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλους τους εργαζόμενους. Γίνεται φανερό πλέον, ότι η κυβέρνηση, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αυτό που την ενδιαφέρει είναι να βοηθήσει τα αφεντικά και τα κέρδη τους και όχι η κοινωνία.

Αυτό που ανακοίνωσαν είναι ότι και γι’ αυτήν την κρίση, θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με κόστος τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Διαφημίζουν τεράστια ποσά που υποτίθεται ότι δίνουν στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Ακόμη και για 10 δις έφτασαν να μιλάνε οι υπουργοί του Μητσοτάκη. Όμως τα όποια χρήματα δίνουν, δεν πάνε στις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι προσλήψεις στα νοσοκομεία είναι ανέκδοτο, και μάλιστα μακάβριο, γιατί έχουν γίνει ελάχιστες. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν έχουν μάσκες, γάντια, στολές, αναλώσιμα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία και τους τα παρέχουν με το σταγονόμετρο γιατί δεν υπάρχουν.

Ακόμη χειρότερα, τα μέτρα που ανακοίνωσαν είναι «φρέσκο χρήμα» για τους εργοδότες, αλλά για τους εργαζόμενους νέες περικοπές.

· Απάλλαξαν τα αφεντικά από κάθε υποχρέωση παροχής μισθού. Αυτό σημαίνει η “αναστολή των συμβάσεων εργασίας”, μετατρέποντας έτσι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε επιδοματούχους του ΟΑΕΔ.

· Οι «μισθοί» που θα πάρουν οι εργαζόμενοι που δεν δουλεύουν επειδή έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους από την κυβέρνηση, για ενάμιση μήνα (από 15/3-30/4) θα είναι 800 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Δηλαδή κάτω από τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ, στο ποσό του υποκατώτατου μισθού του 500άρικου.

· Απάλλαξαν τους εργοδότες από την υποχρέωση καταβολής του δώρου του Πάσχα. Το δώρο των εργαζόμενων θα το δώσουν οι επιχειρήσεις όποτε θέλουν μέχρι και το καλοκαίρι.

· Απάλλαξαν την εργοδοσία από ασφαλιστικές εισφορές για το επόμενο τρίμηνο, και από άλλες υποχρεώσεις, αλλά οι εργαζόμενοι θα πρέπει κάθε μήνα να πληρώνουν το ενοίκιο, ρεύμα, νερό και κάθε υποχρέωσή τους.

· Ανακοίνωσαν υποτίθεται «απαγόρευση των απολύσεων» αλλά ήδη πάνω από 40.000 εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους.

· Απάλλαξαν τους εργαζόμενους από τον βραχνά να τους παίρνουν κάθε τρεις και λίγο οι εισπρακτικές εταιρίες, αλλά τα χρέη και οι πλειστηριασμοί θα είναι εκεί μετά τους τρεις μήνες.

· Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού σημαίνει ότι θα φέρουν τους επόμενους μήνες νέο πετσόκομμα, ξανά, τις κρατικές δαπάνες, (μισθοί, συντάξεις, κλπ κλπ) γιατί παρά την ένταξη της Ελλάδας στην «ποσοτική χαλάρωση», το χρέος παραμένει και δεν το διαγράφουν. Γιατί κανένας δεν πιστεύει ότι η ΝΔ θα κόψει από τους εξοπλισμούς, οι οποίοι διαχρονικά βρίσκονται πάνω από το όριο που απαιτεί το ΝΑΤΟ από τα κράτη-μέλη του, που είναι το 2% του ΑΕΠ.

· Τα 35 δις ευρώ που υπάρχουν σαν «μαξιλαράκι» θα χρησιμοποιηθούν μετά για να σώσουν τις τράπεζες που πρακτικά είναι νεκρές και για νέα δώρα για τα αφεντικά.

Τώρα είναι η ώρα τα Συνδικάτα να μπουν μπροστά για να σταματήσουμε αυτήν την ταξική αντεργατική επίθεση της Κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κορονοϊού, ούτε με τη ζωή τους, ούτε με τα δικαιώματά τους.
στάλθηκε με email 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου