Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

«Εργάνη» : 30.000 Απολύσεις Σε Μια Εβδομάδα, Με Αιτιολογία Τον Κοροναϊό

Η εργοδοτική αυθαιρεσία, ακόμα και τώρα στην πανδημία του κοροναϊού, δεν έχει το… θεό της! Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Εργάνη», που αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι και έχοντας ως δικαιολογία τα μέτρα για τη μη διάδοση του κοροναϊού, προχώρησαν σε 30.000 απολύσεις εργαζομένων (σ.σ.: στοιχεία τελευταίας εβδομάδας). 

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Κρήτης, όπου απολύθηκαν 160 οδηγοί ΚΤΕΛ, τα οποία είχαν αναλάβει την μεταφορά μαθητών.

Επιπλέον, παρατηρείται το φαινόμενο οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να δίνουν ετσιθελικά άδεια άνευ αποδοχών στους εργαζομένους, όπως επίσης και η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική απασχόληση ή σε εκ περιτροπής εργασία.

Να σημειωθεί πως με το κλείσιμο και των εμπορικών, υπολογίζεται πως θα μπουν συνολικά σε καραντίνα πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών ανακοινώσεων για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που κλείνουν, να γνωστοποιηθεί και «ρήτρα μη απολύσεων» προς τις επιχειρήσεις, εάν θέλουν να έχουν τα κρατικά βοηθήματα και τις κρατικές διευκολύνσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου