Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

«Πίνδος» : Ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» Και «Χρόνια Πολλά» Στους Εργαζομένους Της Με Απολύσεις Και Τρομοκρατία

Τις 6 απολύσεις στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», παραμονή Πρωτοχρονιάς, καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Ιωαννίνων, σε κοινή τους ανακοίνωση, Μεταξύ των απολυμένων, κι ένας απεργός της 26ης Νοέμβρη. Αιτιολογία της απόλυσης… η «μη παραγωγική εργασία».

«Η αιτιολογία της απόλυσης για “μη παραγωγική εργασία” ξεπερνά τα όρια της υπομονής μας», υπογραμμίζουν και αντικρούουν την αιτιολογία της «Πίνδος», σημειώνοντας πως για την εργοδοσία της πτηνοτροφικής μονάδας «αντιπαραγωγικοί είναι οι εργάτες που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας: Αρρώστησαν κατά δεκάδες οι ίδιοι και οι οικογένειες τους για να “σώσουν” τα κέρδη της επιχείρησης, δούλευαν εξαντλητικά ωράρια των 12-14ωρών, χωρίς ρεπό για εβδομάδες ολόκληρες, που δουλεύουν όλες τις Κυριακές από τον Αύγουστο».

«Πίσω από τις κούφιες δικαιολογίες της εργοδοσίας κρύβεται η μανία της να ξεμπερδέψουν με κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης μέσα στο εργοστάσιο», τονίζουν και καταγγέλλουν την κυβέρνηση που «δίνει δίνει το δικαίωμα στο μεγάλο κεφάλαιο να ξεσαλώνει», την ώρα που η ίδια «σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας το μόνο που έκανε για τους εργαζόμενους ήταν τα παλαμάκια στα μπαλκόνια. Τα μόνα μέτρα που πήρε ήταν για να εξασφαλίσει τα κέρδη των επιχειρήσεων, σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους».

Οι συνάδελφοι της «Πίνδος», επισημαίνουν, «έχουν κάθε λόγο να εξοργιστούν με αυτή την εξέλιξη! Η εργοδοσία της “Πίνδος” προσπαθεί να στείλει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της, ότι “όποιος σηκώνει κεφάλι, απολύεται”». Το εργατικό κίνημα, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα ταξικά σωματεία «θα τους γυρίσουμε το μήνυμα μπούμερανγκ! Οι ήρωες της πανδημίας δε θα γίνουν οι μάρτυρες των κερδών τους», καταλήγουν.

Πηγή : ergasianet

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου