Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ : Ο Αυταρχισμός Και Η Κρατική Βία Δε Θα Περάσουν


Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει την αγωνιστική παρουσία εργαζόμενων και νεολαίας, σήμερα στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας, που για μια ακόμη φορά ακύρωσαν στην πράξη την -χουντικής έμπνευσης- προκλητική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Τιμήσαμε σήμερα τη μνήμη του δολοφονηθέντος από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκέμβρη του 2008. Αποδείξαμε ότι δεν ξεχνάμε το Δεκέμβρη του 2008, τη μεγάλη κοινωνική έκρηξη που εγκαινίασε μια ολόκληρη εποχή μεγάλων μαθητικών, εργατικών και λαϊκών αγώνων στα επόμενα χρόνια ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αυταρχισμό, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία, για μια ακόμη φορά μετά τη 17η Νοέμβρη 2020, έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να επιδοθούν σε ένα ακόμη όργιο βίας, τρομοκρατίας, προσαγωγών και συλλήψεων δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, που επιχείρησαν να προσεγγίσουν ειρηνικά και με όλα τα μέτρα προστασίας το σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Ο αυταρχισμός, η άγρια καταστολή, η αστυνομική βία και τρομοκρατία αποτελούν ύβρι προς το δολοφονημένο μαθητή.

Σήμερα, σε ολόκληρη τη χώρα, ο κυβερνητικός αυταρχισμός πήρε την απάντησή του από τις χιλιάδες διαδηλωτών, απάντηση που επίσης δόθηκε με τις κινητοποιήσεις στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την πρόσφατη πανεργατική απεργία και με τις συμβολικές δράσεις που έγιναν στο Σύνταγμα, κατά την Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους δεκάδες προσαχθέντες και συλληφθέντες εργαζομένους, φοιτητές, δικηγόρους, μέλη συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους. Απαιτεί, επίσης, να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα.

Η πολιτική της καταπάτησης των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η πολιτική της καταστολής και τρομοκρατίας, της εγκατάλειψης των εργαζομένων και του λαού στο έλεος της πανδημίας δε θα περάσουν. Θα βρουν μπροστά τους το «τείχος» των εργατικών, κοινωνικών και λαϊκών αγώνων, που ήδη «χτίζεται» μέρα με τη μέρα.

6 Νοέμβρη 2020
Από το ΜΕΤΑ

Στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επιχείρησε να προσεγγίζει και αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ, αποτελούμενη από τα μέλη του ΜΕΤΑ, Γρηγόρη Καλομοίρη, εκπαιδευτικό, Γιώργο Χαρίση, εργαζόμενο στους ΟΤΑ, Λευτέρη Αμιράλη, υγειονομικό, Θανάση Κούρκουλα, εκπαιδευτικό, και Σάσα Χασάπη, εκπαιδευτικό. Όλοι πέρασαν από εκτεταμένου ελέγχους της αστυνομίας και φώναξαν συνθήματα, όπως «η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», ενώ ζήτησαν την παρουσία εισαγγελέα για να τους πει εάν η απαγόρευση των διαδηλώσεων είναι συνταγματική και νόμιμη και παραβιάζονται ή όχι τα μέτρα κατά του κορονοϊού, με τόσες χιλιάδες αστυνομικούς στο κέντρο αλλά και από το γεγονός ότι στοιβάζουν τους συλληφθέντες στα βαν της ΕΛ.ΑΣ. 

 
 
Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου