Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Γενική Απεργία Στην Ινδία

250 εκατομμύρια απεργοί εργάτες και αγρότες!

της Κατερίνας Μάτσα

Παρά την άγρια καταστολή, 250 εκατομμύρια εργάτες και αγρότες από όλη την Ινδία συμμετείχαν στη γενική απεργία της 26 Νοέμβρη 2020. Οι μισθωτοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα όλης της χώρας ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους αγρότες καταφέρνοντας το φαινομενικά αδύνατο. Να παραλύσει η χώρα και να κατεβεί μια λαοθάλασσα στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Δελχί στις 26 και 27 Νοέμβρη 2020.

Το Ενιαίο Μέτωπο 250 οργανώσεων αγροτών, All India Kisan Sangharsh Coordination Committee, AIKSCC, υποστήριξε την απεργία που είχαν κηρύξει τα συνδικάτα των εργατών και τα συνδικάτα υποστήριξαν την κινητοποίηση των αγροτών.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού χτύπησε άγρια τους διαδηλωτές, αλλά δεν έσπασε το ηθικό τους. Η ενιαία δράση τρομοκράτησε τα αφεντικά και την κυβέρνηση και δημιούργησε ένα προηγούμενο, μια παρακαταθήκη για μελλοντικούς αγώνες.

Τα αιτήματα των απεργών αφορούσαν βασικά την απόσυρση αντεργατικών και αντιαγροτικών νόμων, την κακή διαχείριση της πανδημίας, που έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών από τον κορονοϊό, καθώς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει στην έσχατη εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους. Οι απεργοί διαμόρφωσαν ένα Χάρτη Κοινών Αιτημάτων που περιλαμβάνει

  1. Άμεση καταβολή επιδόματος 7500 ρουπίες (101 δολάρια) σε όλες τις οικογένειες, που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
  2. Δωρεάν παροχή 10 κιλών τροφίμων το μήνα σε όσους έχουν ανάγκη.
  3. Επέκταση του νόμου Μαχάτμα Γκάντι, που εγγυάται την αγροτική εργασία. Αύξηση των ημερών εργασίας από 100 σε 200 στις αγροτικές περιοχές και επέκταση του προγράμματος και στις αστικές περιοχές
  4. Άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών και αντιαγροτικών νόμων.
  5. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων, των σιδηροδρόμων κ.λπ.
  6. Άμεση απόσυρση του νόμου αναγκαστικής συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της κυβέρνησης και του δημόσιου τομέα γενικά.
  7. Σύνταξη σε όλους.

[Οι πληροφορίες προέρχονται από το Entre les lignes entre les mots 3|12|20]

* Πηγή φωτογραφίας : https://www.workers.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου