Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Κι Άλλο Αίμα Εργάτη Ντελιβερά!

 Νεκρός 38χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Τα τροχαία δυστυχήματα και οι θάνατοι των εργατών στα ντελίβερυ δεν έχει τέλος. Ένας ακόμη ντελιβεράς έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν ένας 38χρονος διανομέας φαγητού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μηχανάκι που οδηγούσε ο 38χρονος διανομέας φαγητού, υπό άγνωστες συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και αργότερα να καταλήξει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

.

Με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εβρου αναφέρει: «Την Τετάρτη το μεσημέρι έχασε τη ζωή του ένας συνάδελφός μας διανομέας. Χάνοντας τον έλεγχο του δικύκλου έπεσε πάνω σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού στον περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης. Ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς».

«Οι συνάδελφοι διανομείς (delivery) αγωνίζονται να ανταποκριθούν στον υπέρμετρο φόρτο εργασίας που έχει συσσωρευτεί, λόγω της πανδημίας, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα για το μεροκάματο-φιλοδώρημα που λαμβάνουν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 «Η πίεση που δέχονται από τους εργοδότες τους για να μεταφέρονται γρήγορα οι παραγγελίες, ο εξοπλισμός μέσων ατομικής προστασίας που δεν δίνεται από τους εργοδότες (Μπουφάν, κράνος, γάντια κ.λπ.), αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί, ενώ παράλληλα εργάζονται πάνω από 12 ώρες καθημερινά ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι».

H ανακοίνωση, εκφράζοντας τα «θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου» ζητά την διερεύνηση των αιτίων του αίτια του εργατικού δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι για το θέμα των τροχαίων εργατικών ατυχημάτων, δυστυχημάτων και θανάτων, ο κλάδος των ντελίβερυ έχει τα περισσότερα θύματα τα τελευταία χρόνια, ακόμη και από τον κλάδο των οικοδόμων. Στις κινητοποιήσεις της ΣΒΕΟΔ το ζήτημα των τροχαίων -εργατικών- δυστυχημάτων πάντα βρίσκεται στην κορυφή των αιτημάτων για λήψη μέτρων προστασίας, για να χαρακτηρίζονται ως εργατικά ατυχήματα εν ώρα εργασίας, και ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας.

Θ.Κ.

Πηγή : Νέα Προοπτική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου