Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Στο Μαξίμου Eργαζόμενοι Στην Εστίαση – Προσαγωγές Από Την Αστυνομία

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τον κλάδο της εστίασης με τους εργαζόμενους να βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην εστίαση με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές παρ' ότι η συγκέντρωση ήταν από τρία άτομα και είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Μας έχουν προσαγάγει. Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Εχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα» είπε στο Open TV ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος Εργαζομένων Τουρισμού κι Επισιτισμού.

Όπως εξήγησε ο κ. Χοτζόγλου ήταν μια συμβολική κίνηση. «Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα» ανέφερε.
 

1 σχόλιο:

  1. Προσήχθησαν τρία μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) για διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος. Νωρίτερα στάθηκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και άνοιξαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Εστίαση εξαιτίας της πανδημίας. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, όπως επίσης και τα μέλη της ΕΓ του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, και Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΤ.

    Πηγή : 902

    ΑπάντησηΔιαγραφή