Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΜΕΤΑ: «Καλό ταξίδι», συντρόφισσα Μυρσίνη

Μια ζωντανή, δραστήρια, αγωνίστρια, φιλομαθής, λάτρης των τεχνών, εκπαιδευτικός με το έψιλον κεφαλαίο, ανθρώπινη και πάντα χαμογελαστή συντρόφισσα, η Μυρσίνη Αθανασιάδου, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Υπήρξε σύντροφος του αγωνιστή και διανοούμενου της Αριστεράς αλλά και συνεργάτη του ErgasiaNET, Ανέστη Ταρπάγκου, τον οποίο χάσαμε πέρυσι, στις 13 Μάρτη.


Η Μυρσίνη Αθανασιάδου γεννήθηκε στην Καβάλα και από τα φοιτητικά της χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν εκπαιδευτικός, διδάκτωρ της Νεότερης Ιστορίας και υπηρέτησε ως καθηγήτρια και Διευθύντρια στο 20ο Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Ασχολήθηκε με θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γυναικών και δραστηριοποιήθηκε, όλα τα εργάσιμα χρόνια της, αλλά και ως συνταξιούχος, ανελλιπώς, στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, επί χρόνια μέλος της Νομαρχιακής του Επιτροπής Θεσσαλονίκης, αλλά αποχώρησε με δημόσια δήλωσή της το 2015, λόγω της ψήφισης του τρίτου μνημονίου. Συμμετείχε ενεργά στο Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, γιατί πίστευε σθεναρά στην ενότητα της Αριστεράς. Ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας, στη Γραμματεία της οποίας στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Εξέδωσε βιβλίο για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες. Αυτό που χαρακτήριζε τη Μυρσίνη, ήταν η συνεχής, και χωρίς καμιά φειδώ, συμμετοχή της, σε ότι είχε να κάνει με την πολιτική, κομματική, συνδικαλιστική δράση, με τα κινήματα αντίστασης όπως το Κοινωνικό Φόρουμ ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, για το δημόσιο ΟΑΣΘ, το κίνημα των πλατειών κτλ. και η παράλληλη αγάπη της για τα γράμματα και τις τέχνες.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της συντρόφισσας Μυρσίνης.

Καλό ταξίδι, Μυρσίνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου