Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

1η ΜΑΗ 2020: ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Την ανάγκη αγωνιστικού, ταξικού γιορτασμού της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς αναδεικνύει το ΚΚΕ(μ-λ) πανελλαδικά και σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ανακοίνωση-παρέμβασή του που δημοσιεύτηκε στις 20 Απρίλη και στάλθηκε σε όλες τις οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου, η οργάνωση κατέληγε:

«Η Εργατική Πρωτομαγιά φέτος πρέπει να μας βρει ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. Παντού στη χώρα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός, να γιορτάσουμε στο δρόμο: ενωτικά, μαζικά, ταξικά.
 
Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για τους νέους αγώνες που θα απαιτηθούν για να υπερασπιστούμε τα βασικά μας δικαιώματα, για να αντισταθούμε στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Για να μη γίνουν τα «έκτακτα μέτρα» του σήμερα, η κανονικότητα του αύριο.

Για να στείλουμε και από τη χώρα μας το μήνυμα ότι η εργατική τάξη κι ο λαός παλεύουν για ν’ ανατρέψουν το σύστημα της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης και της καταστροφής, αγωνίζονται για τη δική τους προοπτική».

Το ΚΚΕ(μ-λ) με νεότερη ανακοίνωσή του θεωρεί ότι: «οι αριστερές και κομμουνιστικές οργανώσεις παντού στον κόσμο οφείλουν να αναδείξουν την ανάγκη αγωνιστικού γιορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς στο δρόμο. Δεν πρόκειται για αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, η «ανευθυνότητα». Πρόκειται για απόδειξη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή! Πρόκειται για καταγγελία της πολιτικής που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να προωθεί τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, έναν νέο εργασιακό και κοινωνικό εφιάλτη.».

Και καταλήγει σε κάλεσμα συγκέντρωσης στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 10:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου