Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Συγκέντρωση Εκπαιδευτικών Στο Υπουργείο Παιδείας

του Ερνέστου Αγγελή

Περί τους 100 εργαζόμενους συγκεντρώθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 10.30πμ. Το παρόν με πανό έδωσαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και η Β’ ΕΛΜΕ Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ο σύλλογος Γ’ Αθήνας «Αριστοτέλης», το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων εκπαιδευτικών, ο σύλλογος της ένωσης γονιών καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ με το δικό τους πανό.

Η συγκέντρωση είχε καλεστεί ενάντια στην επικείμενη κατάθεση νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα. Οι σύλλογοι καταγγέλλουν την μεθόδευση της Κυβέρνησης αλλά δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμα και τις επόμενες μέρες.

Εκείνο όμως που στιγμάτισε την συγκέντρωση, ήταν η άθλια παρέμβαση της αστυνομίας: αντιδρώντας στην παρουσία των εκπαιδευτικών με τα πανό τους, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που ήταν εκεί, έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλα τα χαρτιά παρουσίας των διαδηλωτών. Όταν η εργαζόμενη ρεπόρτερ μιας αριστερής εφημερίδας τους έδωσε το δημοσιογραφικό δικαιολογητικό της, ο χωροφύλακας της έκοψε κλήση, με την δικαιολογία ότι «δεν είχε βεβαίωση για μια ορισμένη ημερομηνία και ώρα». Συνεχίζοντας να ζητά στοιχεία, έκοψε κλήση στο μέλος της ΑΔΕΔΥ Γ. Καλομοίρη, απειλώντας μέλος του συλλόγου γονέων ότι θα συλληφθεί γιατί δεν έδινε την ταυτότητα.

Εν τω μεταξύ, αυξήθηκε το πλήθος των συγκεντρωμένων διαδηλωτών που με οργή και αποφασιστικότητα φώναζαν συνθήματα ενάντια στο αντι-εκπαιδευτικό έκτρωμα της κυβέρνησης, ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή. Περί τη μισή ώρα μετά, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε και μια νέα κινητοποίηση επίκειται, πιθανώς και την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου