Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Εμπαιγμός Και Κοροϊδία Για Τους Ανέργους!

Σήμερα παρακολουθήσαμε άλλο ένα θεατρικό με τίτλο: «η φιλολαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ».
 
Ο πρωταγωνιστής προσπαθούσε να μας πείσει για τη βελτίωση στις υποδομές κ το προσωπικό του ΕΣΥ, του ίδιου ΕΣΥ που ένα μήνα πριν συκοφαντούσε ως αναξιόπιστο. Γαργάρα έκανε όμως το διπλασιασμό της τιμής του ενοικίου για τις ΜΕΘ στους ιδιώτες. Κουβέντα δεν είπε για τις προσλήψεις με διετούς συμβάσεις, ούτε καν μόνιμες, που προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, για τις καταγγελίες χιλιάδων υγειονομικών ότι συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς μέσα προστασίας, ότι τα Κέντρα Υγείας ακόμα δεν έχουν εξοπλιστεί κτλ τκλ.
Μίλησε για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ αλλά «ξέχασε» να αναφερθεί στις άθλιες εργασιακές κ οικονομικές συνθήκες που τους επιβάλλονται απ’ τους εργοδότες με την νομοθετική κάλυψη κ ανοχή της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός βλέπει «χαμογελαστά» πρόσωπα… Εμείς βλέπουμε αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις, ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής στους χώρους δουλειάς κ καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος.
Μέσα σ’ όλα αυτά ανακοίνωσε και νέα μέτρα «υποστήριξης» για την ανεργία. Μετά την επέκταση του επιδόματος, ανακοίνωσε και την ενίσχυση 155. 000 μακροχρόνια άνεργων.
Για να δούμε λίγο τους αριθμούς:
 
Τον Φεβρουάριο 2020 καταγράφηκαν 1.130.479 άνεργοι/ες. Από αυτούς, οι 510.646 (47,76%) είναι μακροχρόνια άνεργοι. Επιπλέον, επιδοτείται περίπου μόνο το 21% των ανέργων. Το Μάρτιο χάθηκαν γύρω στις 40.000 θέσεις εργασίας. Όσο για τους τους απολυμένους του Μαρτίου να σημειωθεί ότι με βάση τον κανονισμό του ΟΑΕΔ πολλοί απ’ αυτούς δεν θα επιδοτηθούν κ άλλοι οι πιο πολλοί θα επιδοτηθούν για 4-6 μήνες.
Αυτά που δίνει, δε φτάνουν ούτε στο ελάχιστο!
 
Ο Μητσοτάκης δήλωσε στο διάγγελμα του πως «Το εθνικό κεφάλαιο δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές».

«Σπατάλη», λοιπόν, το επίδομα των ανέργων, η στήριξη των εργαζομένων! Αντιθέτως το εθνικό κεφάλαιο κατά τη ΝΔ μπορεί ανετότατα να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει: τα «μαξιλαράκια» των δις για να σωθούν οι τράπεζες, τα κανάλια με 11εκ, τους μεγαλοκλινικάρχες με 30εκ…

Ξεφτίλα!

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

μπροστά στο θέατρο του παραλόγου που βλέπουμε να μην μείνουμε απαθείς. Οργανωνόμαστε από τώρα κ διεκδικούμε, σ αυτή την πρώτη φάση, επιδότηση όλων των άνεργων χωρίς όρους κ προϋποθέσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές όλων των σωματείων που σιγά σιγά παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Γιατί μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου