Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Επιστολή ΜΕΤΑ προς Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την ελεύθερη εκτέλεση των συνδικαλιστικών καθηκόντων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Συ­νά­δελ­φοι,

Ως εκ­πρό­σω­ποι του ΜΕΤΑ στο Γε­νι­κό Συμ­βού­λιο της ΑΔΕΔΥ σας στεί­λα­με επι­στο­λή, στις 27-03-2020, ζη­τώ­ντας την πα­ρέμ­βα­σή σας προς τους αρ­μό­διους υπουρ­γούς, ώστε να δοθεί η δυ­να­τό­τη­τα άσκη­σης των υπο­χρε­ώ­σε­ών τους στα μέλη των διοι­κή­σε­ων των συν­δι­κα­λι­στι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων.


Ο συ­νά­δελ­φος πρό­ε­δρος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ μας ενη­μέ­ρω­σε (08-04-2020) ότι στις 03-04-2020 είχε τη­λε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία με τον υπουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών, ο οποί­ος του είπε πως θα εξε­τά­σει το θέμα και θα απα­ντή­σει.

Πέ­ρα­σαν ήδη 13 ημέ­ρες και δεν υπάρ­χει καμία εξέ­λι­ξη. Στο διά­στη­μα αυτό, ορ­γα­νώ­θη­καν πα­ρεμ­βά­σεις, δια­βή­μα­τα δια­μαρ­τυ­ρί­ας κ.λπ. από Ομο­σπον­δί­ες και Σω­μα­τεία, στα οποία μέλη του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ έδω­σαν το «παρών».

Σή­με­ρα, Πέμ­πτη 16-04-2020, ορ­γα­νώ­θη­κε διά­βη­μα δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Παι­δεί­ας από εκ­παι­δευ­τι­κά Σω­μα­τεία και την ΑΣΓΜΕ, με αί­τη­μα τη μη προ­ώ­θη­ση για ψή­φι­ση, εν μέσω παν­δη­μί­ας, του νέου αντιεκ­παι­δευ­τι­κού νο­μο­σχε­δί­ου.

Στο κά­λε­σμα των Σω­μα­τεί­ων, αντα­πο­κρι­θή­κα­με κι εμείς, μαζί με άλλα μέλη του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. Είναι αυ­το­νό­η­το ότι είχαν λη­φθεί όλα τα ανα­γκαία μέτρα ατο­μι­κής προ­φύ­λα­ξης, με βάση τις οδη­γί­ες του ΕΟΔΥ.

Οι αστυ­νο­μι­κοί, όμως, επέ­βα­λαν πρό­στι­μα σε δύο του­λά­χι­στον από τους συ­γκε­ντρω­μέ­νους: στο Γρη­γό­ρη Κα­λο­μοί­ρη και στην Αφρο­δί­τη Φρά­γκου, δη­μο­σιο­γρά­φο της εφη­με­ρί­δας «Ερ­γα­τι­κή Αλ­λη­λεγ­γύη».

Είναι φα­νε­ρό ότι η επι­βο­λή αυτών των προ­στί­μων εντάσ­σε­ται στη γε­νι­κό­τε­ρη πο­λι­τι­κή πε­ριο­ρι­σμού και κα­τάρ­γη­σης της ελεύ­θε­ρης συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης, σε μια πε­ρί­ο­δο που τα συν­δι­κά­τα χρειά­ζε­ται να δρουν, να ελέγ­χουν και να πα­ρεμ­βαί­νουν για να υπε­ρα­σπί­σουν τους ερ­γα­ζο­μέ­νους και να απο­κρού­σουν τα αντερ­γα­τι­κά μέτρα.

Συ­νά­δελ­φοι,

Απαι­τού­με, για μια ακόμη φορά, από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να πα­ρέμ­βει με όλα τα μέσα που δια­θέ­τει για να κα­το­χυ­ρώ­σει την ελεύ­θε­ρη συν­δι­κα­λι­στι­κή δράση.

Είναι αυ­το­νό­η­το, τέλος, ότι η ΑΔΕΔΥ οφεί­λει να απαι­τή­σει την ακύ­ρω­ση όλων των προ­στί­μων που έχουν επι­βλη­θεί, κατά την άσκη­ση τόσο των συν­δι­κα­λι­στι­κών όσο και των ερ­γα­σια­κών – επαγ­γελ­μα­τι­κών κα­θη­κό­ντων.

Τα μέλη του ΜΕΤΑ στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

Νίκος Κα­λό­γη­ρος
Γρη­γό­ρης Κα­λο­μοί­ρης
Μά­ριος Κρη­τι­κός
Γιώρ­γος Χα­ρί­σης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου