Προλεταριακά Νέα

Για Επικοινωνία Στο email : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Σωματεία Δημόσιου Και Ιδιωτικού Τομέα : Όχι Καραντίνα Στα Δικαιώματα Μας!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Απρίλη η διαμαρτυρία που οργάνωσαν συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις των μισθών και στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των εργοδοτών με αφορμή την πανδημία του κοροναϊού. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 100-150 ατόμων έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου οι παρευρισκόμενοι\ες τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις, μάσκες κλπ). 

Έγιναν τοποθετήσεις εκπροσώπων συνδικάτων και συλλογικοτήτων, όπου καταγγέλθηκε η εργοδοτική αυθαιρεσία αλλά και η κυβερνητική αδιαφορία για τις ζωές των εργαζομένων, που από τη μία απαγορεύει τις κοινωνικές μετακινήσεις και τις συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις και από την άλλη αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς καμία προστασία και στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες πολλές φορές. Για να μην αναφέρουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ή τις φυλακές.

Στην κινητοποίηση καλούσαν και έλαβαν μέρος δεκάδες συνδικάτα και ομοσπονδίες όπως η, ΠΕΝΕΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΠΟΚΠ, Σωματεία Εργ/ων Public, Αττικού Νοσοκομείου, Ασκληπιείου Βούλας, ΣΜΤ, Σύλλογοι Δασκάλων και ΟΤΑ, ΕΛΜΕ κα. Η αστυνομία είχε παρουσία και κάλεσε αρκετές φορές να διαλυθούμε, αλλά λόγω και της μαζικότητας της συγκέντρωσης (τηρουμένων των αναλογιών), δεν παρενέβει περισσότερο. 

Οι συγκεντρωμένοι φωνάξαμε συνθήματα και τονίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε τις δράσεις για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, κόντρα σε κάθε απαγόρευση. Από τώρα πρέπει να οργανωθούν οι δράσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά από τα συνδικάτα, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της Αριστεράς. Όχι απολύσεις. Κάλυψη από το κράτος του μισθού στις κλειστές επιχειρήσεις Μόνιμες προσλήψεις και μέσα προστασίας υγειονομικών. Επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και ΜΕΘ. Για την πανδημία να πληρώσουν κράτος και καπιταλιστές.

Χρήστος Βαγενάς, Μέλος στο ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου